10 bebissaker jag inte klarar mig utan

Jag fick frågan av en vän som väntar sitt första barn ”Vad klarar man sig inte utan, vad måste vi köpa?”.

Såklart olika från bebis till bebis, vi hade massor till Molly som hon totalvägrade, men nu till lillebror finns det vissa babysaker som vi har kittat upp med, just för att vi använde det så mycket till lilla M. Lillebror kanske inte gillar det alls, men det känns skönt för oss att ha hemma.

Här har jag listat saker utöver spjälsäng, skötbord, vagn och det där som liksom bara är så självklart.. Andra ting som för oss är 👌🏼👌🏼

 

1. Babynestet
Lilla M levde verkligen i sitt tills hon växte ur det. En liten mjuk sovplats som luktar tryggt kan enkelt förflyttas mellan säng, vagn och soffa. Kan enkelt tas med till vänner, föräldrar och vart du än ska. En supersmidig mobil trygg plats. Hur fint är inte detta?

Babynest Luftballong, Airballoon, Mint - Filibabba

2. Sjal/bärsele
Om bebisen gillar detta så är det världens bästa grej!! Vi hade en bärsjal de första månaderna och bytte sedan ut till en bärsele. Mer än ofta gick jag med en tom vagn och en bebis på magen. Ganska bra tyckte jag för då fanns det mycket plats till shoppingpåsar  🙊 Detta fina från Babybjörn med ryggplatta (ett måste för att spara din rygg!) har räddat mig många gånger. Hittas här.

Babybjörn Miracle Bärsele Svart/Silver Black

 

3. Åkpåse
Beror ju på när den lilla/lille föds, men en åkpåse används år efter år och är så gosigt. Jag har haft vänner som haft lite olika märken, vissa är tunnare, andra är tjockare. Vi hade en från Petite Chérie till Molly och har varit väldigt nöjda. Otroligt tjock, gosig och mjuk. Nu har priserna sänkts galet och du kan få en för bara några hundralappar. Jag drömmer om denna i färgen presidental blue som finns att klicka hem här.

Petite Chérie Åkpåse Essence, Presidential Blue

 

4. Skötunderlägg – engångs
Alltför ofta kommer man till fik, restauranger eller offentliga toaletter där skötborden är BLÄ rent ut sagt. Att ha ett skötunderlägg gör det betydligt fräschare för bebis, vi hade ett sånt här till lilla M men jag upplevde alltför ofta att jag knappt ville lägga tillbaka det i skötväskan. Min trogna lattemammavän Malin hade alltid engångsunderlägg -var det för ofräscht var det bara att slänga efteråt och ibland kunde man använda de några gånger innan de gjort sitt. Så bra grej!! Finns att klicka hem här men fanns för fyra år sedan på alla vanliga mataffärer så förutsätter att det fortfarande finns det.

Bildresultat för libero mats

 

5. Baby- och mammaprodukter
En runda inom apoteket är ju ett måste. Purloansalva till ömma bröstvårtor, inotyol till röda bebisrumpor och babyolja till bebisbad.

6.Förkylningshjälp
Förkylningar är oundvikligt och en nässug behövs. Trots skrik och protester från bebis så gör en nässug susen och är praktiskt. Finns att klicka hem här. Febertermometern från Braun är magisk, det är nästan som ett annat liv sedan vi bytte ut den från rumptermometern

 

7. IKEAS tvättlappar
När vi väntade Molly sa en kompis till mig att köpa 5-6 paket av IKEAS tvättlappar. När jag och K var på IKEA insåg vi att EN förpackning innehöll TIO stycken tvättlappar, det måste ju räcka? Vi köpte två förpackningar för säkerhets skull. Men jag skulle ha lyssnat på visa Charlotte. Köp 5-6 förpackningar för det går åt! (Vi fick fylla på i efterhand!). Det kräks lite här, spills lite där, bröstmjölken sprutar och bebis dregglas och har har sig. Du har ett gäng i skötväskan, några vid skötbordet, i bilen, vid spjälsängen etc. Löp och köp!

8. Cup holder
Så onödigt, det tänkte i alla fall jag tills jag köpte en. Denna kommer att användas flitigt, om inte för ditt kaffe eller för din vattenflaska så för ditt barns nappflaska när hen blivit lite större. Bästa köpet (typ!). Jag hittar inte min gamla men tänkte köpa den här då Britax inte har egna för sina vagnar, lite märkligt.. .

41-1626 Mugghållare för barnvagn, BabyDan

 

9. Napphållare
Om din bebis tar napp så kommer du att förbruka många nappar under de där första åren. Vi började räkna på det en gång och vi kom fram till att det var tusenlappar vi pratade om. De tappas och försvinner, ska bytas ut var sjätte vecka och kostar pengar. Napphållare är både praktiska och snygga! Betón har vrålsnygga napphållare. Finaste Petra började med att själv skapa egna mockasiner 2013 och driver idag ett större företag med ljuvligaste produkterna till små gull. Dags att stötta!

P1160108.jpg

 

10. Sist ut är ingen bebissak, men det är något som man bara måste ha när bebis kommer – en välfylld frys
Det ska finnas matlådor, fryst frukt och bär (för snabba smoothies), bröd, glass, snabbmat, kanelbullar (för oväntat besök!) och helt enkelt en massa ätbart så att du slipper gå och handla när du helt enkelt inte orkar gå utanför dörren en dag.

Mojito är mångas favoritdrink. Här i form av vacker isglass