Magisk nyårsmat

Drygt en månad kvar till nyår. Vi ska fira med samma vänner som förra året, Vi lagade all mat tillsammans och satt uppe alldeles för länge, men så kul vi hade! Och maten var MAGISK. Helt otroligt smarrig! Nu klurar vi på vad årets sista dag ska erbjuda våra smaklökar, har ni några tips så mottages de gärna! Här delar jag med mig av vår nyårsmeny 2017:

 

Meny

Gratinerad chévre på
surdegsbröd med parmaskinka

 

 

Oxfilé med kronärtskockspuré,
ugnsbakade körsbärstomater toppas med
grillad halloumi och rödvinssky

 

 

Chokladglob med karamellglass på browniebotten,
toppas med salt karamellsås och färska bär

Förrättens recept hittar ni här.

Huvudrätten hade vi inget recept till, utan männen körde loss på sina baskunskaper.

Till efterrätten beställde K speciella plasktkulor att göra chokladen i. Han värme choklad och hällde i en kula, rullade så att chokladen fick ett fint jämt täcke, inte för tjockt, inte för tunt (det krävdes flera försök och många kvällars övning ((och mycket choklad)) innan han lyckades hitta den rätta tekniken). Efter några timmar i frysen var de redo. Browniebotten skars i kvadrater och toppades med en kula Hägen Das ”Salted Caramel”-glass. Sen smälte vi en del av chokladkulan för att kunna placera den ovanpå brownien. Efter det, garnera med bär runt om och häll sedan den varma karamellsåsen för att få chokladkulan att öppna sig. Succé!!

Åh, kan sitta i timmar och leta recept, tycker det är så härligt att spendera timmarna sådär slappt.
Nu, ett telefonsamtal till värdinnan.
Kram