Flytt, drömmar och kraschade planer

Det är långt kvar tills vi flyttar, men jag möblerar om var dag i mitt huvud, haha! Huset är ju bara 20 kvadratmeter större, så så himla mycket större blir det nog trots allt inte. Skillnaden är att det blir ett sovrum till, en liten WC och en toalett med tvättstuga etc. Kök och vardagsrum är i ett, så det, tillsammans med öppning upp till nock, förstorar nog känslan av sällskapsutrymmet.

Vi har varit lite besvikna på tillvalen vi fått göra. Vi önskade ett grått kök och kulörta väggar, men nej, vitt kök och vita väggar. Vi har landat i detta nu och tror det kommer bli toppen. Vi har gått från idén av en lite mörkare känsla och mycket kontraster till en känsla av skandinavisk design, det kommer att bli vitt som bas med många naturliga material som betong, trä och växtlighet.

Hallen är det första vi möts av, och hallar är ju SÅ svåra att få till. De ska helst rymma en massa skor, jackor, vantar etc., samtidigt som det ska vara hemmets med inbjudande rum som ger en försmak på resten av hemmet. Fösta intrycket och det säger allt. Många moderna nybyggen har skjutdörrar i hallen, men inte vi. Vi kommer att ha en inbyggd garderob (en dörr där vi kan hänga in jackor etc.), utöver det tänker jag skoskåp, skoskåp och skoskåp. Snygga krokar att hänga några få mest jackor på.

Vi är nästan säkra på att vi kommer att välja en mellangrå avlång klinker 20×40 som ska ligga på bredden för att bredda den avlånga hallen. Efter klinkern kommer trägolvet som är övergående i alla rum. Vi har valt ett alldeles ljuvligt vitbetsat ekgolv. Kan inte riktigt beskriva hur fint det är, nyansen är alldeles drömmig!

Från hallen går dörrar först in till lilla M’s rum. Hennes rum blir betydligt mindre än det hon har idag. Vi klurar ständigt på detta, vad ska vi ta bort? Bilden nedan beskriver iallafall känslan jag vill skapa i hennes nya lilla rum.

Från hallen kommer man också till vårt sovrum. Vi tänker mycket textilier i olika material. En ny stor skön, mjuk matta att sätta fötterna på och så ska vi sätta in en stor PAX-garderob som vi planerar att lacka i en härlig greige ton. Om vi inte hittar ett sånt här gudomligt gammalt linneskåp:

I vårt sovrum har vi en liten egen walk in closet som jag drömmer ska se ut såhär:

Men snarare kommer att fyllas på både bredd och höjd med all möjlig förvaring.

Badrummen är vi inte alls klara med i valen. Men två dörrar leder också in till dem. Från hallen kommer vi sedan in i det stora öppna kök/vardagsrummet. Vi tänker sobra, mjuka och lugna färger. Köksdelen kommer att sprudla av ljus med både stora takfönster och fönster och dörr mot trädgården, TV-delen är mörkare med mindre fönster. Vi ska köpa ny soffa, eller nya soffor beroende på hur vi möblerar. Just nu är jag inne på två stycken mitt-i-mot varandra, tycker denna nedan är DÖ-snygg.

Älskar hur man ramat in TV:n. Funderar på något liknande. En ny TV måste vi också köpa. Färgen på väggen är också ljuvlig.. Kanske får vi till en liten målning, eller fondvägg eller något!

Köket. Vitt med inbyggda handtag, inga synliga handtag alltså. Här tänker vi praktiskt. En bänkskiva i betong, många fina detaljer i keramik, acasiaträ och krom.

Vi har valt vitt glansigt kakel i 10×15, till det kommer vi att ha mörkgrå fog för att få lite kontraster.

Matsalsdelen vill jag ha typ som nedan, tror det blir svårt att lyckas byta ut våra matsalsstolar igen. Men det kan ju ske medan han är på tjänsteresa eller något, en överraskning liksom!!

Och så från vardasgsrummsdelen finns en dörr in till det tredje sovrummet. Vi hoppas att vi är gravida tills att vi flyttar in, men om inte och kanske i början ändå, blir det nog en liten arbetsplatshörna och ett extra rum. (Vem försöker jag lura, K?), klart det kommer att bli ett bebisrum isåfall.. Hihi!

Och så vår lilla uteplats, trätrall och en liten gräsplätt. Vi har västläge med eftermiddag- och kvällssol, drömmer om grillkvällar. Det kommer bli många krukor med gröna skönheter, både på bak- och framsida.

För övrigt har vi valt till extra snygga innerdörrar, spots i taken, extrasnygga kommoder i badrummen, takdusch och lite sånt smått och gott som vi tror bidrar till en lyxigare helhetskänsla.

Nejni, nu ska strax jag, lilla M och K äta frukost innan vi drar iväg på byns lilla julmarknad. Sen ska jag åka till Helsingborg och gå på julmingel hos en fin vän. Åh, bästa 2’a advent.
KRAM