it’s all in the details

Detaljer, visst älskar man dem. Det är de som gör skillnad på ett hem och ett hem. De där personliga detaljerna som betyder något, har en historia och bara är just precis sådär älskade från första stund. De behöver inte kosta en förmögenhet eller vara med i de trendigaste magasinen, men de gör ett hem helt. Hemma hos oss finns det flera favoriter. De kanske inte ser så mycket ut för världen, men för oss (mig) bär de på en historia och känsla.

DSC_0065Det är en liten, liten glasvas som köptes till en fest för att vara dekoration på bordet. Den kostade inte många tior, men än idag påminner den mig om festen, skratten och den goda maten.

DSC_0070Keramikskålen från Systrarna Greene kanske inte har världens finaste historia bakom sig, men den fick vara med här ändå för att den är så fin. Påminner mig om en gammal skål jag drejade på fritids när jag var liten, fast här i lite mer sobra färger (hihi).

DSC_0073

DSC_0078Den här sköra, tunna ljuslyktan är en gåva från min syster. Den ger ett alldeles ljuvligt ljus och ser sådär perfekt handgjord ut.

DSC_0083-2Ljuslyktan ovan inhandlades när jag och min fina vän Filippa var i New York. Efter många kilometers vandring sprang vi på den här ute i Brooklyn. Sen dess är den en klar favorit här hemma som flyttats runt från rum till rum.

Visst finns det mer i mina gömmor, kanske mer av det en annan dag. Nu väntas en promenad med lilla Molls och sen ska hela lilla familjen åka till badhuset (har man lovat så har man lovat, trots att solen dök upp under hennes nap).

sandar-01