friends and some pizza

 Igår hade jag min längsta och finaste vän här. Jose-f-i-n-! Vi lagade pizza, mös och pratade i fleeera timmar. Så himla härligt med dessa fina, livslånga kamrater som vet allt om en. Ens historia, familj och rubbet. Som en syster är hon, min Josefine som inte ville vara med på bild.

DSC_0512

DSC_0519

Bästa pizza-receptet för spröd och krispig botten (4 st)

15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
5-6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Blanda ut med vattnet. Tillsätt olivolja och flingsalt. Arbeta in vetemjölet till en deg.
Låt jäsa 45 min. Kavla ut till runda pizzabottnar, in i ugnen 4-5 minuter. Ta ut när degen börjar bubbla sig och bli hård. Lägg på tomatsås och valfri topping.

Tomatsås

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
oregano
färsk basilika
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré

Fräs i gul lök och viktlök i rikligt med olivolja. Tillsätt salt, 1 dl hackad basilika och lite oregano. Häll i passerade tomater och tomatpuré, låt småputtra i 20-30 minuter. Smaka av.

Bon appetite!
sandar-01